μουριές διατροφή τα πραγματικά περιστατικά και τα οφέλη για την υγεία

» » μουριές διατροφή τα πραγματικά περιστατικά και τα οφέλη για την υγεία

Αναζωογονητικά χυμώδεις, ξινό και γλυκό μούρα είναι πράγματι πλούσια σε πολυάριθμους κτηνιατρικούς επωφελούνται φλαβονοειδών φυτο-θρεπτικές ουσίες.

Βοτανικής, τα μούρα έχουν παραχθεί από το μεταξοσκώληκα δέντρο που ανήκει στην οικογένεια των Moraceae στο γένος: Morus. Επιστημονική ονομασία: Morus nigra. Λ. Στα ισπανικά, τα μούρα είναι γνωστοί ως Μόρα.

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε εκχύλισμα μουριών από επίσημη ιστοσελίδα
μουριές διατροφή τα πραγματικά περιστατικά και τα οφέλη για την υγείαΥπάρχουν περισσότερα από εκατό είδη morus. Στην ταξινομία, ειδών γενικά προσδιορίζονται όχι από το χρώμα από τα φρούτα (μούρα) αλλά από το χρώμα του λουλούδι μπουμπούκια και τα φύλλα. Έτσι, ένα φυτό morus μπορεί να εκθέσει τα μούρα διαφορετικό χρώμα (μαύρο, μοβ, κόκκινο, λευκό, κ.λπ.) στην ίδια μονάδα.

Τρία είδη έχουν αναγνωριστεί για την οικονομική σημασία τους.

 • Η Λευκή Μουριά (Morus alba), είναι εγγενές στην Ανατολική και κεντρική Κίνα.
 • Το κόκκινο ή αμερικανική Μουριά (Morus rubra) είναι εγγενές στην Ανατολική Ηνωμένες Πολιτείες.
 • Μαύρη Μουριά (Morus nigra) κατάγεται από τη Δυτική Ασία.
Μούρα είναι μεγάλες, φυλλοβόλα δέντρα που κατάγονται από την ζεστή, εύκρατες και υποτροπικές περιοχές της Ασίας, Αφρικής και Αμερικής. Τεχνικά, τα φρούτα μουριών είναι μια συνάθροιση των μικρών φρούτων που περιστοιχίζουν κατά μήκος του κεντρικού άξονα όπως και βατόμουρο ή μούρα-σμέουρα. Κάθε φρούτο μετρά 2-5 εκατοστά. Στα περισσότερα είδη, αυτά τα μούρα είναι μωβ-κόκκινο όταν ωριμάσουν? Ωστόσο, μπορούν να είναι λευκό, κόκκινο, μοβ ή πολλαπλάσια χρώματα στο ίδιο φρούτα.

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε εκχύλισμα μουριών από επίσημη ιστοσελίδα

Οφέλη για την υγεία μουριές

 • Νόστιμα, σαρκώδη, χυμώδεις μούρα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες (μόλις 43 θερμίδες ανά 100 g). Περιέχουν υγείας προώθηση φυτο θρεπτικό ενώσεις όπως χρωστική ουσία πολυφαινόλες και τα αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες που είναι απαραίτητες για τη βέλτιστη υγεία.
 • Μούρα έχουν σημαντικά υψηλές ποσότητες φαινολικών φλαβονοειδών φυτοχημικά που ονομάζεται ανθοκυανών. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μούρα έχουν πιθανές επιπτώσεις στην υγεία του καρκίνου, γήρανση και νευρολογικές ασθένειες, φλεγμονή, διαβήτη, και βακτηριακές λοιμώξεις.
 • Τα μούρα περιέχουν resveratrol, ένα άλλο πολυφαινολικό φλαβονοειδές αντιοξειδωτικό. Ρεσβερατρόλη προστατεύει από κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, μεταβάλλοντας μοριακών μηχανισμών στα αιμοφόρα αγγεία? μειώνοντας την ευαισθησία τους σε βλάπτει μέσω μειωμένη δραστηριότητα της αγγειοτενσίνης (μια συστημική ορμόνη που προκαλεί συστολή αιμοφόρο αγγείο που θα ανεβάζουν την πίεση του αίματος) και αυξημένη παραγωγή της ορμόνης αγγειοδιασταλτικό, μονοξείδιο του αζώτου.
 • Επιπλέον, αυτά τα μούρα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης-c (36.4 mg ανά 100, περίπου το 61% της ΕΑΚ), που είναι επίσης ένα ισχυρό φυσικό αντιοξειδωτικό. Κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C βοηθά το σώμα να αναπτύσσουν αντίσταση έναντι μολυσματικών παραγόντων, μετρητής φλεγμονή και επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες.
 • Περαιτέρω, τα μούρα περιέχουν επίσης μικρές ποσότητες της βιταμίνης Α, βιταμίνη Ε και εκτός από τα προαναφερθέντα αντιοξειδωτικά. Κατανάλωση Μουριά παρέχει μια άλλη ομάδα φλαβονοειδών πολυφαινολικών αντιοξειδωτικά όπως η λουτεΐνη, zea-xanthin, β-καροτένιο και α-καροτένιο, στο μικρό αλλά κυρίως σημαντικές ποσότητες που προάγουν την υγεία. Συνολικά, οι ενώσεις αυτές συμβάλει στην πράξη, όπως η προστασία από τις βλαβερές συνέπειες του οξυγόνου που προέρχονται από ελεύθερες ρίζες και αντιδραστικά είδη οξυγόνου (ROS) που παίζουν ρόλο στην γήρανση και διάφορες διαδικασίες ασθενειών.
 • Ζέας-xanthin, ένα σημαντικό καροτενοειδές διαιτητικές συγκεντρώνει επιλεκτικά σε του αμφιβληστροειδούς lutea ωχρά κηλίδα, όπου αυτό θεωρείται ότι επιτρέπουν τη αντιοξειδωτικό που λειτουργεί και προστατεύει τον αμφιβληστροειδή από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες μέσω δράσεων ελαφρύς-φιλτραρίσματος.
 • Μούρα είναι μια άριστη πηγή σιδήρου, που είναι ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό μεταξύ μούρα, περιέχουν 1,85 mg/100 g φρούτων (περίπου το 23% της ΕΑΚ). Σιδήρου, ένα συστατικό της αιμοσφαιρίνης μέσα τα ερυθρά αιμοσφαίρια, καθορίζει την ικανότητα μεταφοράς οξυγόνου του αίματος.
 • Αυτοί επίσης καλή πηγή μετάλλων, όπως κάλιο, μαγγανίου και μαγνησίου. Κάλιο είναι ένα σημαντικό συστατικό των κυττάρων και των σωματικών υγρών, που βοηθά να τον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης. Μαγγάνιο είναι χρησιμοποιείται από το σώμα ως ένα συν-παράγοντας για το ένζυμο αντιοξειδωτικό, δισμουτάση του υπεροξειδίου.
 • Είναι πλούσια σε σύμπλεγμα Β ομάδα βιταμινών και βιταμίνης κ. περιέχει πολύ καλές ποσότητες βιταμίνη Β-6, νιασίνη, ριβοφλαβίνη και φυλλικό οξύ. Αυτές οι βιταμίνες είναι συνάρτηση όπως συν-παράγοντες και να βοηθήσει το σώμα στο μεταβολισμό των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπών.
Λευκό μουριές, ιδίως, είναι πιο flavorful και νόστιμο από τους συναδέλφους λευκό, και ερυθρές ποικιλίες. Πολ.υψ. ΣΕΖΟΝ τους είναι Μάιο μέχρι τον Αύγουστο, ενώ οι άλλες δύο ποικιλίες είναι εύκολα-διαθέσιμος από τα τέλη της άνοιξης.

Στα καταστήματα, να ψάξουν για σαρκώδη μούρα flavorful και βαριά στα χέρια. Αποφύγετε τα μούρα μώλωπες, αιμορραγία και βυθισμένη.

Μια φορά στο σπίτι, διατήρησή τους σε θήκη με φερμουάρ άπλυτα μέσα στο ψυγείο, όπου μένουν φρέσκα για μέχρι και μια εβδομάδα. Μουριές χαλάσει μάλλον γρήγορα. Να φάει, πλύνετε τα μούρα σε κρύο νερό σε ένα δοχείο (μπολ) αντί σε τρεχούμενο νερό. Αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε τραυματίζοντας τους. Αυτή η μέθοδος επίσης φέρνει τα μούρα σε θερμοκρασία δωματίου και ενισχύει τη γεύση και τη γεύση τους.

Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε εκχύλισμα μουριών από επίσημη ιστοσελίδα

Προετοιμασία και εξυπηρετώντας μέθοδοι

Μετά τον καθαρισμό, απαλά pat τα να στεγνώσουν με μαλακό πανί. Να προσέξουμε να μην αποσπάσουν ή πατήστε τα μούρα άλλο θα λεκές πανί, χέρι, κλπ. Στη συνέχεια, κόψτε μακριά την άκρο του μίσχου από απλά το τσίμπημα από με τα δάχτυλα ή είτε με ένα μικρό ψαλίδι ή το μαχαίρι φλούδι.

Τα μούρα έχουν βρει τη θέση τους μοναδικό στην κουζίνα, είτε πρόκειται για μια απλή Μουριά πίτα ή κάπως πιο περίπλοκη Μουριά οίνου· είναι ευνοημένο σε ποικιλία συνταγών.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές που εξυπηρετούν:

 • Φρέσκα μούρα είναι γενικά τρώγονται ως έχουν χωρίς οποιεσδήποτε προσθήκες.
 • Ότι αναμειγνύεται καλά με άλλες σαλάτες μούρο.
 • Μπορούν να είναι ένα μεγάλο σνακ μεταξύ των γευμάτων.
 • Μουριές ευνοούνται σε μαρμελάδες, ζελέ, τάρτα σιρόπια, κλπ.
 • Αποξηραμένα μούρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γέμιση για πίτες, μουριά muffins, μπισκότα, κέικ, κλπ.
 • Χρησιμοποιούνται σε παγωτά, smoothies και γιαούρτι, όπως φράουλες, βατόμουρα, κλπ.
Κάντε κλικ εδώ για να αγοράσετε εκχύλισμα μουριών από επίσημη ιστοσελίδα