ползите от черници за кожата, косата и здравето

» » ползите от черници за кожата, косата и здравето

Ползите от черници за кожата, косата и здравето

ползите от черници за кожата, косата и здраветоЧерници са вкусни и питателни плодове, които се ползват от хора от цял свят. Черници се произвеждат от Morus Alba дърво. Това е естествено сладък плод, който изглежда доста сходен на blackberry и вкус на грейпфрут.

Черница расте по дърветата и се отглежда в топлите райони на Азия, Африка и Америка.

Има няколко разновидности на черници, които включват червени, черни и сини версии на плода. Черничеви плодове обикновено се консумират в изсушен вид. Това е многостранен плод и могат лесно да бъдат интегрирани в различни рецепти.

Листата от черница съдържа хранителни вещества, които се използват като храна за копринени буби и расте в гроздовете наречен "drupes". Той се използва за различни лечебни свойства, като лек за косопад, като противовъзпалителни и анти-биотични.

Прочетете по-долу да знаете повече за черница ползи:

Щракнете тук, за да купуват черница извадка от официалния сайт

Хранителна стойност:

 • Черница е една електростанция на хранителни вещества и е отличен източник на протеин. 3 грама на черница е 9 грама протеин.
 • Черница е огромен източник на желязо, калций, витамин А, C, E и K, фолиева киселина, тиамин, пиридоксин, ниацин и фибри.
 • Антиоксиданти, открити в черница ремонти свободни радикали. Resveratrol, антиоксидант, е установено изобилно в черници. Тя помага за насърчаване на здравето на сърцето и общата жизненост.
 • Черница е също така богат polynutrients като антоцианин, флавоноиди, лутеин, zea-xanthin, Б каротин и каротин.

Черничеви плодове ползи за здравето:

Черница се счита важна мярка в китайски лекарства.  Ползите за здравето от черница могат да бъдат получени от неговото сок, който е пълен с витамини, минерали и антиоксиданти.

 • Богатите антоцианин, която се намира в плодовете има лечебни свойства за някои болести и се използва като оцветител естествена храна.
 • Черници са добър източник на ресвератрол, мощни фитонутриенти, които учените смятат за предотвратяване на рак. Той съдържа високо ниво на антиоксиданти, които каскади растежа на проснат клетки и тумор.
 • Черници са известни за подобряване на циркулацията на кръвта и са полезни като противовъзпалително, което помага за понижаване на кръвното налягане и ви прави по-малко податливи на кръвни съсиреци и инсулти. Черничев сок може да помогне за облекчаване на някои от симптомите, ако страдат от анемия. Освен всичко тези помогне да се предотврати сърдечно-съдови заболявания.
 • В китайската медицина черници се считат като тоник кръв. Те очисти кръвта, подобряване на кръвообращението и помага за укрепване на цялата система. Тя обогатява кръвта в процеса докато успокояване и успокояване на нервите. То също помага за насърчаване на метаболизма на алкохола.
 • Черници са отбелязани за укрепване на бъбреците и прочистване на черния дроб.
 • Черница е високо съдържание на витамин С и флавоноиди, което го прави естествен имуностимулант и предпазва от грип, кашлица и настинка и други заболявания. Черница също помага с проблема гастрит и хроничен хепатит.
Щракнете тук, за да купуват черница извадка от официалния сайт
Друг здравните ползи от черници

 • Черничев сок е изключително полезен за следоперативно пациенти. Той ускорява изцеление, подобрява циркулацията на кръвта и предотвратява появата на инфекция. Тя често се използва за ускоряване на възстановяването след раждането и се използва като възпалителни решение след операция.
 • Черници съдържат съединения, които поддържат балансирана захар и контрол на кръвната захар при пациенти с диабет. Флавоноиди в черници пречи на възхода и падението на нивото на захар при пациенти. Така че е много ефективен за предотвратяване на усложнение при пациенти с диабет поради захар ниво Спайк.
 • Хранене черници доказва полза за здравето на сърцето. Той укрепва нервната система и намалява лошия холестерол, по този начин предотвратява блокиране на потока на кръвта. Така че е много ефективен в предотвратяването на инфаркти и инсулти.
 • Яденето на черничевото на редовно ще запази нивото на холестерола в граници.
 • Редовната консумация на черница подобрява храносмилателната система, повишаване на нивото на апетит.
 • Черница може да балансира вътрешна секреция и повишават имунитета. Тя насърчава производството на правилното телесна течност. Той също така помага на хората, които страдат от дехидратация. Хората, страдащи от дефицит на телесната течност трябва да вземете десет милиграма на черницата дневно.
 • Тя също така насърчава производството на меланин в косата и помага да се запази естествения цвят на косата. Хората със сива коса могат да се възползват с редовен прием на черницата. Черничев сок, прилагани директно върху косата може да съживи корените на косата и стимулира растежа на здрава коса отново.
 • Чаша за пиене на сок от черница подобрява зрението. Тя е с високо съдържание на витамин А, който укрепва нашето око зрение и облекчава напрежението в очите, който е идеален за хора, които прекарват часове на компютъра. Тя също така предпазва очите от свободните радикали, което е причина за око зрение загуба и ретината дегенерация.
Щракнете тук, за да купуват черница извадка от официалния сайт

Черница: Кожа ползи

Ползи от черници за кожа са:

 • Черници, както други плодове, са богати на антиоксиданти, които са известни като ефективен против стареене агенти.
 • Тя има свойства, които помагат за изчистването на тъмни петна и други дефекти по кожата на лицето.
 • В процеса на синтеза на меланин се регулира ефективно, което ви позволява да получите ясни и ярки кожа, която винаги сте искали. Експертите препоръчват яденето на плодове или пиене на чай от черница и сок да подмлади кожата ви.
 • Листата на неговото дърво може да бъде оставен в гореща пот на вода за 30 минути, или така за лечение на кожни проблеми, както и настинки, възпалено гърло, температура и др.
 • Черничеви листа може да се използва за лечение на много суха кожа, като ги накисване в кокос или зехтин за няколко дни и прилагането на масло върху кожата си. Тя може да се използва с лосион за лечение на кожата, който е сух и предразположен към дразнене.
 • Можете да намерите соли и сапуни, изработени от черница да направи кожата ви мека и сияйна. Листата може да се използва в сауни и горещи вани за да отвори порите, както и детоксикацията на тялото си. Пара, която съдържа влива черничеви листа позволява на тялото да се поти и регулира метаболизма на тялото, както и.
Щракнете тук, за да купуват черница извадка от официалния сайт

Черница: Коса обезщетения

Ползи от черници за коса са:

 • Черници имат свойства, които могат да направят косата си по-здравословни. Това е добре известно, че това зрънце насърчава растежа на косата, по този начин предотвратява загуба на коса. Това е особено добра за пациенти с рак, които са били подложени на химиотерапия като космените фоликули са подмладена от вещество, извлечено от плода.
 • Ако страдате от косопад, черница екстракти са безопасни и естествена алтернатива за получаване на химически или хирургично лечение. Можете да приложите сок върху косата си за насърчаване на растежа си.
 • Производството на меланин в косата си е увеличено от черници. Това ви позволява да запазите естествения цвят на косата си. Това е чудесна новина, особено за хора, които страдат от преждевременно побеляване на косата. Пиене сок от черница на регулярна основа може да възползват вас, ако искате да имате здрава коса, независимо дали това е застаряването или не.
Щракнете тук, за да купуват черница извадка от официалния сайт

Как да изберете и закупите черници:

Зрели бели и червени черници могат да бъдат намерени по време на последната част от пролетта или по време на ранен етап на летния сезон. Черни черници възрастни само в края на лятото. След като плодовете са зрели, това е най-добре да ги реколта, както е добре известно, че птиците ще стигнем до тях бързо. Ако вие ги купувате от магазин, трябва да сте сигурни, че те са дебелички и имат богат цвят. Ако не получавате бели черници, го правят точка да се избегне черници, които са бледи на цвят, тъй като това показва, че те не са узрели още.

Ако имате черница, тя не е трудна задача да реколтата от плодове. Всичко, което трябва е tarp за покриване на земята под неговите клонове и друсам се тях да направи зърната попадат на бреза. Ако е време за плодовете да узреят, ще трябва да повторите процеса на всеки друг ден.

След като сте събрали плодовете, сложете ги в кошници. Не забравяйте да направи кошници, прекалено пълни, като тези в долната част ще получите смачкани, ги руши. Следващата стъпка е да ги съхранявате в контейнери, които са херметически затворени. Можете да мият плодовете преди да ги съхранявате или измийте ги преди да ги използвате.

Тези плодове могат да се съхраняват в хладилник за около 3 дни. Ако ги замразяване след реколтата е по-добре за вас, можете да измие и ги подсушете внимателно от тях потупа с мека кърпа или салфетка и ги съхранява в запечатан плик. Можете да оставите черници във фризера за около 3 месеца.

Щракнете тук, за да купуват черница извадка от официалния сайт

Как да използвате черници:

Както бе споменато по-рано, черници и листата им може да се използва за да чайове и други напитки. Освен това те правят големи пълнежи за пайове, както и широка гама от вкусни десерти. От всички плодове, които съществуват черници имат най-високото съдържание на антиоксиданти, което ги прави здрави без значение как ги подготвят. Черница smoothies вкус разкошен. Можете да ги добавите към дневния ви хранителен режим да се уверите, че нивата на холестерола остават стабилни. Тя също така ще гарантира, че тялото ви получава всички жизненоважни хранителни вещества, които тя изисква да остане здрав и силен.

Хранене черници може да помогне за предотвратяване на много болести, които засягат черния дроб, бъбреците, както и белите дробове. Експертите препоръчват чаша прясно Черничев сок за пиене ежедневно за детоксикация на тялото. Има много различни начини, които можете да използвате тази Бери във вашата диета. Плодовете и листата са полезни свойства, които можете да използвате за насърчаване на цялостното здраве.

Ако търсите естествен начин да очисти тялото си, получите нажежен кожата и силни здрави коса, черници са най-добрият избор. Всяка част от тялото ви се ползва от това невероятно Бери, така че определено трябва да го добавите към вашата диета!

Щракнете тук, за да купуват черница извадка от официалния сайт