черници храненето факти и ползи за здравето

» » черници храненето факти и ползи за здравето

Освежаващо сочен, проститутка и сладки черници са наистина богати на многобройни здравни полза флавоноид фито-хранителни вещества.

Ботанически, горски плодове се получават от дървото на копринените буби, принадлежащи към семейството на черничеви от род: Morus. Научното наименование: Morus nigra. Л. На испански език зърната са известни като moras.

Щракнете тук, за да купуват черница извадка от официалния сайт
черници храненето факти и ползи за здраветоНад сто вида morus съществува. В класификация видове обикновено са идентифицирани не от цвета на плодовете (плодове), но от цвета на цветни пъпки и листата. Така че morus растение може да имат различен цвят плодове (черно, лилаво, червено, бяло и т.н.) на едно място.

Три вида са признати за тяхното икономическо значение.

 • Бяла черница (Morus alba) е роден в Източна и Централна Китай.
 • Червени или американски черница (Morus Рубра) е роден в източните щати.
 • Черна черница (Morus nigra) е роден в Западна Азия.
Черници са големи, широколистни дървета, роден в топъл, умерен и субтропични райони на Азия, Африка и Америка. Технически черничеви плодове е съвкупност от малки плодове, надлъжно разположени около централната ос като blackberry или Малина и Къпина. Всеки плод мерки 2-5 см. При повечето видове тези плодове са лилаво червена когато узреят; Въпреки това те могат да бъдат бяло, червено, лилаво или различни цветове в един и същи плодове.

Щракнете тук, за да купуват черница извадка от официалния сайт

Ползите за здравето от черници

 • Вкусни, месести, сочни черници са с ниско съдържание на калории (само 43 калории на 100 грама). Те съдържат здравето насърчаване на фито хранителни съединения като пигмент полифенолни антиоксиданти, минерали и витамини, които са от съществено значение за оптимално здраве.
 • Черници имат значително по-високи количества на фенолни флавоноид фитохимикали, наречени антоцианини. Научните изследвания са показали, че консумацията на плодове имат потенциални последици за здравето срещу рак, стареене и неврологични заболявания, възпаление, диабет и бактериални инфекции.
 • Зърното съдържа ресвератрол, друг антиоксидант полифенолни флавоноид. Resveratrol предпазва от инсулт риск чрез промяна на молекулярни механизми в кръвоносните съдове; намаляването им податливост на повреди чрез намалена активност на ангиотензин (системна хормон причинява свиване на кръвоносните съдове, които ще издигнат кръвно налягане) и увеличава производството на хормона вазодилататор, азотен оксид.
 • В допълнение тези плодове са отличен източник на витамин С (36.4 мг на 100, около 61 % от RDI), която също е мощен естествен антиоксидант. Консумацията на храни, богати на витамин С помага на тялото развива резистентност срещу инфекциозни агенти, брояч възпаление и продухване на вредните свободни радикали.
 • Освен това зърната също да съдържа малки количества на витамин А, витамин Е и в допълнение към гореспоменатите антиоксиданти. Консумацията на черница осигурява друга група на здравето насърчаване на флавоноид полифенолни антиоксиданти като лутеин, zea-xanthin, β-каротин и в-каротин в малка, но особено значителни суми. Като цяло тези съединения помощ действа като защита от вредното въздействие на свободните радикали кислород, получени и реактивни кислородни видове (Рос), които играят роля при стареене и различни болестни процеси.
 • Zea-xanthin, важен хранителен каротиноиди избирателно концентрати в ретината макула lutea, където смята да предостави антиоксидант функции и предпазва ретината от вредните ултравиолетови лъчи чрез филтриране на светлината действия.
 • Черници са отличен източник на желязо, което е рядко функция сред плодове, съдържат 1.85 мг/100 г плодове (около 23 % от RDI). Желязо, като компонент на хемоглобин в червените кръвни клетки, определя транспортния капацитет на кръвта.
 • Те също така добър източник на минерали като калий, манган и магнезий. Калиев е важен компонент на клетки и телесни течности, който помага за контролиране на сърдечната честота и кръвното налягане. Манган се използва от организма като кофактор за антиоксидантен ензим, Супероксид дисмутаза.
 • Те са богати на група Б-комплекс витамини и витамин к. съдържа много добри количества витамин В-6, ниацин, Рибофлавин и фолиева киселина. Тези витамини са функция като съвместно фактори и да помогне на тялото в метаболизма на въглехидрати, протеини и мазнини.
Бели черници в частност са по-ароматна и вкусна, отколкото техните колеги бели и червени сортове. Техните пиковия сезон е май през август, докато другите две разновидности са лесно достъпни от края на пролетта.

В магазините Потърсете месести плодове flavorful и тежки в ръцете. Избягвайте синини, кървене и потънал плодове.

Веднъж у дома, запази ги в калъф с цип немити вътре в хладилник, където те остават свежи за една седмица. Черници развалят доста бързо. Да се яде, плодовете се измиват в студена вода в съд (Купата) вместо в течаща вода. По този начин, вие избягвате ги ранени. Този метод също носи плода до стайна температура и подобрява техния аромат и вкус.

Щракнете тук, за да купуват черница извадка от официалния сайт

Приготвяне и сервиране методи

След почистване, леко потупване тях сух с мека кърпа. Се грижи не се стискам или натискам зърната иначе те ще Оцвети кърпа, ръка и др. След това отрежете далеч си стволови край като просто прищипване разстояние с пръсти или или с помощта на малка ножица или нож.

Зърната са намерили своето уникално място в кухнята, било то прост черница пай или малко по-сложни черница вино; те са облагодетелствани в различни рецепти.

Ето някои съвети за сервиране:

 • Пресни черници обикновено се ядат, тъй като те са без никакви допълнения.
 • Те се смесват добре с други Бери салати.
 • Те могат да бъдат много лека закуска между храненията.
 • Черници са облагодетелствани в конфитюри, желета, проститутка сиропи и др.
 • Сушени черници може да се използва в пълнежи, черница кифли, бисквити, торти и др.
 • Те се използват в сладоледи, smoothies и кисело мляко като ягоди, малини и др.
Щракнете тук, за да купуват черница извадка от официалния сайт