Faeper Táplálkozás Tények és Egészségügyi Előnyei

» » Faeper Táplálkozás Tények és Egészségügyi Előnyei

Üdítően zamatos, savanykás és édes faeper gazdagok valóban számos egészségügyi részesülő flavonoid fito-tápanyagok.

Botanikailag, a bogyók nyernek a selyemhernyó-tenyésztés fáról, az Eperfafélék családjába a nembe: Morus. Tudományos név: Morus nigra. L. A spanyol a bogyók moras nevezik.

Kattintson ide vásárolni, eperfa kivonat hivatalos honlapja
Faeper Táplálkozás Tények és Egészségügyi ElőnyeiMorus több száz faj létezik. A taxonómia fajok általában azonosított nem a szín a gyümölcs (bogyók), hanem a színes levelek és bimbó. Szóval egy morus növény kiállítás az ugyanabból a növényből különböző színű bogyók (fekete, lila, piros, fehér, stb.).

Három faj már elismert, azok gazdasági jelentőségével.

 • A fehér eperfa (Morus alba) őshazája Kelet- és Közép-Kína.
 • A piros vagy amerikai eperfa (Morus rubra) az Egyesült Államok keleti részén őshonos.
 • Fekete eperfa (Morus nigra) őshazája Nyugat-Ázsia.
Faeper nagy, lombhullató fák, őshonos, a meleg, mérsékelt és a szubtrópusi részein Ázsia, Afrika és Amerika. Műszaki az eperfa gyümölcs összesítését hosszirányban köré a központi tengely, mint a szeder, kaliforniai málna kis gyümölcsöt. Minden gyümölcs intézkedések 2-5 cm hosszú. A legtöbb faj ezek a bogyók a lila-piros mikor érik; azonban lehet fehér, piros, lila vagy több szín, az azonos gyümölcsöt.

Kattintson ide vásárolni, eperfa kivonat hivatalos honlapja

Egészségügyi elónyei faeper

 • Finom, húsos, zamatos faeper is alacsony kalória (csak 43 kalória / 100 g). Egészségjavító növény tápanyag vegyületek, mint a polifenol pigment antioxidánsok, ásványi anyagok és vitaminok, amelyek elengedhetetlenek az optimális egészségi állapot tartalmaznak.
 • Faeper jelentősen nagy mennyiségű flavonoidot fenolos fitokemikáliák nevű antociánokat van. Tudományos vizsgálatok kimutatták, hogy a fogyasztás, a bogyók már lehetséges egészségügyi hatások ellen a rák, az öregedés és a neurológiai betegségek, a gyulladás, a cukorbetegség és a bakteriális fertőzések.
 • A bogyók tartalmaz a resveratrol, egy másik polifenol, flavonoid antioxidáns. Resveratrol véd a stroke kockázatát azáltal, hogy megváltoztatja a molekuláris mechanizmusok az erek; csökkentik a hajlamot a kárt csökkent az aktivitása angiotenzin (szisztémás hormon okozza az erek szűkülettel, amely emeli a vérnyomást), és nőtt az értágító hormon, a nitrogén-monoxid termelése.
 • Ezen kívül ezek a bogyók is kiváló forrása a C-vitamin (36.4 mg / 100, mintegy 61 %-a KFI), melyik is egy erőteljes természetes antioxidáns. C-vitamin gazdag élelmiszerek fogyasztása segít a test fejlődni ellenállás fertőző kórokozók, counter-gyulladás és a káros szabadgyökfogó.
 • Továbbá a bogyók is tartalmaz kis mennyiségű a-vitamin, E-vitamin és a fent említett antioxidáns. Eperfa-fogyasztás szolgáltat egy másik csoportja az egészségjavító flavonoid polifenol antioxidánsok például zea-xanthin, ß-karotin, lutein és karotin egy kicsi, de különösen jelentős összegeket. Összességében ezek a vegyületek segít fellépni, hogy megvédje a káros hatásokat az oxigén eredetű szabadgyököket és reaktív oxigén származékok (ROS), amelyek szerepet játszanak a öregedés és a különböző betegség folyamatok.
 • Zea-xanthin, egy fontos táplálék karotinoid szelektíven koncentrál a retina sárgafolt lutea, ahol azt gondoltam, hogy antioxidáns működik, és a retina megvédi a káros ultraibolya sugarait fény-szűrés intézkedésekkel.
 • Faeper is kiváló forrása a vas, melyik van egy ritka vonás között bogyók, 1.85 mg/100 g gyümölcs (23 %-a KFI) tartalmaz. Vas, hogy belül a vörös vérsejtek, hemoglobin összetevője határozza meg, hogy a vér oxigénszállító kapacitását.
 • Ők is jó forrás, mint a kálium, mangán, magnézium- és ásványi anyagok. Kálium egy fontos eleme a sejt- és testnedvek, amely segít, ellenőrző szívfrekvencia és a vérnyomás. Mangán használatos a szervezet, mint egy társ-faktor az antioxidáns enzim, szuperoxid-dizmutáz.
 • Gazdag B-komplex vitaminokban és vitamin K. tartalmazó csoport nagyon jó mennyiségű vitamin B-6, niacin, riboflavin és a folsav. Ezek a vitaminok is függvény mint társ tényezők, és segít a szervezet anyagcsere szénhidrátok, fehérjék és zsírok.
Fehér faeper különösen a ízletes és finom, mint a fickó a fehér és vörös fajták. A főszezonban a május és augusztus, míg a másik két fajta könnyen elérhető, a késő tavasszal.

A boltokban keres húsos bogyók, ízletes és nehéz kezét. Elkerülése érdekében a sérült, a vérzés és a homorú bogyók.

Egyszer otthon, megőrzését a cipzáras hordzacskó mosatlan belső rész a hűtő, ahol ők marad friss részére egy hetet. Faeper elrontani meglehetősen gyorsan. Enni, mossa ki a bogyók egy konténer (bowl) helyett a hideg víz folyóvíz. Ez így elkerülhető, hogy kárt őket. Ez a módszer is hozza a bogyók szobahőmérsékletre, és fokozza az íz és ízét.

Kattintson ide vásárolni, eperfa kivonat hivatalos honlapja

Előkészítés és szolgáló módszerek

Tisztítás után, óvatosan pat száraz, puha ruhával őket. Vigyázz nem-hoz présel, vagy nyomja meg a bogyók mást fog foltot ruhával, kéz, stb. Majd vágja el a szár végén egyszerűen csipkedte le az ujjakkal, vagy segítségével egy kis ollóval vagy késsel nyesedék.

A bogyók találtak az egyedülálló hely a konyhában, legyen az egyszerű szeder pie, vagy valamivel bonyolultabb eperfa bor; ők vannak kedvelt a különböző recepteket.

Itt van néhány kínáló tippek:

 • Friss faeper általában evett, mint ők, minden adalékanyag hozzáadása nélkül.
 • Ők jól keverjük össze más berry saláták.
 • Egy nagy snack étkezések között lehet.
 • Faeper kedvelt a lekvárok, zselék, fanyar szirupok, stb.
 • Szárított faeper használható pie tömések, eperfa muffin, cookie-kat, sütemények, stb.
 • Segítségükkel a fagylaltok, smoothies és joghurt, mint a szamóca, málna, stb.
Kattintson ide vásárolni, eperfa kivonat hivatalos honlapja