Moerbeien Voeding Feiten En Voordelen Voor De Gezondheid

» » Moerbeien Voeding Feiten En Voordelen Voor De Gezondheid

Verfrissend zijn sappige, taart en zoete moerbeien inderdaad rijk aan talrijke gezondheid flavonoïde fyto-nutriënten die in aanmerking komen.

Botanisch, de bessen worden verkregen uit de boom van de zijderups behorend tot de familie van de Moraceae binnen het geslacht: Morus. Wetenschappelijke naam: Morus nigra. L. De bessen worden in het Spaans, moras genoemd.

Klik hier om te kopen Mulberry uittreksel uit de officiële website
Moerbeien Voeding Feiten En Voordelen Voor De GezondheidMeer dan honderd soorten van morus bestaan. In taxonomie, zijn soorten in het algemeen geïdentificeerd niet door de kleur van de vruchten (bessen) maar door de kleur van de bloemknoppen en bladeren. Dus, kan een plant morus bessen van de andere kleur (zwart, paars, rood, wit, enz.) in dezelfde fabriek vertonen.

Drie soorten zijn bekroond voor hun economisch belang.

 • De witte moerbei (Morus alba) is inheems in Midden- en Oost-China.
 • De rode of Amerikaanse moerbei (Morus rubra) is inheems in de oostelijke Verenigde Staten.
 • Zwarte moerbei (Morus nigra) is inheems in West-Azië.
Moerbeien zijn grote, bladverliezende bomen inheems in warme, gematigde en subtropische gebieden van Azië, Afrika en Amerika. Technisch, de moerbei vrucht is een samenvoeging van klein fruit lengterichting gerangschikt rond de centrale as zoals blackberry of loganbessen. Elke vrucht maatregelen 2-5 cm lang. In de meeste soorten zijn deze bessen paars-rood wanneer rijpen; ze kunnen echter, wit, rood, paars of meerdere kleuren in de dezelfde vruchten.

Klik hier om te kopen Mulberry uittreksel uit de officiële website

Voordelen voor de gezondheid van moerbeien

 • Heerlijke, vlezige, sappige moerbeien zijn laag in calorieën (slechts 43 calorieën per 100 g). Ze bevatten gezondheidsbevorderende fyto-nutriënt verbindingen zoals polyfenol pigment antioxidanten, mineralen en vitaminen die essentieel zijn voor een optimale gezondheid.
 • Moerbeien hebben aanzienlijk hoge bedragen van fenolische flavonoïde fytochemicaliën genaamd anthocyanen. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de consumptie van bessen hebben potentiële gevolgen voor de gezondheid tegen kanker, veroudering en neurologische aandoeningen, ontstekingen, diabetes en bacteriële infecties.
 • De bessen bevatten resveratrol, een andere polyfenol flavonoïde antioxidant. Resveratrol beschermt tegen beroerte risico door een wijziging van de moleculaire mechanismen in de bloedvaten; het terugdringen van hun gevoeligheid voor schade door daalde activiteit van angiotensine (een systemische hormoon vernauwing van de bloedvaten die bloeddruk opheffen zou veroorzaken) en verhoogde productie van het hormoon vaatverwijdende, stikstofmonoxide.
 • Bovendien, zijn deze bessen een uitstekende bron van vitamine-C (36,4 mg per 100, ongeveer 61% van de ooi), die is ook een krachtige natuurlijke antioxidant. Consumptie van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine-C helpt het lichaam ontwikkelen resistentie tegen infectieuze agentia, teller ontsteking en opruimen van schadelijke vrije radicalen.
 • Verder, de bessen bevatten ook kleine hoeveelheden van vitamine A, vitamine E en naast de bovengenoemde antioxidanten. Consumptie van mulberry biedt een andere groep van gezondheidsbevorderende flavonoïde polyphenolic antioxidanten zoals Luteïne, zea-xanthin, ß-caroteen en een-caroteen in kleine, maar met name aanzienlijke bedragen. Over het geheel genomen helpen deze verbindingen fungeren als beschermen tegen schadelijke effecten van vrije radicalen zuurstof-afgeleide en reactieve zuurstof soorten (ROS), die een rol bij veroudering en verschillende ziekteprocessen spelen.
 • Zea-xanthin, een belangrijke dieet carotenoïde selectief concentreert zich in het netvlies macula lutea, waar het dacht dat anti-oxidant functioneert en het netvlies beschermt tegen de schadelijke ultraviolette stralen door middel van licht-filteren acties op te geven.
 • Moerbeien zijn een uitstekende bron van ijzer, dat een zeldzame eigenschap onder bessen is, 1,85 mg/100 g vruchten (ongeveer 23% van de ooi) bevatten. Ijzer, wordt een component van hemoglobine binnen de rode bloedcellen, bepaalt het zuurstof-draagkracht van het bloed.
 • Ze ook goede bron van mineralen zoals mangaan, kalium en magnesium. Kalium is een belangrijk onderdeel van de cel en lichaamsvloeistoffen waarmee controle hartslag en de bloeddruk. Mangaan wordt gebruikt door het lichaam als een co-factor voor de anti-oxidant enzym, superoxide dismutase.
 • Ze zijn rijk in groep B-complex van vitaminen en vitamine K. bevatten zeer goede hoeveelheden vitamine B-6, niacine, riboflavine en foliumzuur. Deze vitamines zijn functie als co-factoren en lichaam in het metabolisme van koolhydraten, eiwitten en vetten helpen.
White moerbeien zijn met name meer smaakvolle en smakelijke dan hun collega wit en rood rassen. Hun piekseizoen is van mei tot en met augustus terwijl de andere twee rassen beschikbaar door de late lente zijn.

Zoek in de winkels, vlezige bessen smaakvolle en zware in handen. Vermijd gekneusd, bloeden en gezonken bessen.

Eenmaal thuis, hun bewaring in de zip buidel ongewassen in koelkast waar ze vers voor maximaal een week blijven. Moerbeien bederven vrij snel. Om te eten, de bessen te wassen in koud water in een container (bowl) in plaats van in stromend water. Deze manier u voorkomen verwonden hen. Deze methode ook brengt de bessen bij kamertemperatuur en verbetert hun aroma en smaak.

Klik hier om te kopen Mulberry uittreksel uit de officiële website

Voorbereiding en serveren methoden

Na het schoonmaken, zachtjes dep ze droog met zachte doek. Zorg niet om squeeze of druk op de bessen anders zal ze vlek doek, hand, enz. Vervolgens, trim weg het einde van de stam door eenvoudig te knijpen af met vingers of ofwel met behulp van een kleine schaar of Officemes.

De bessen hun unieke plaats hebben gevonden in de keuken, of dat nu een eenvoudige mulberry cirkeldiagram of iets ingewikkelder mulberry wijn; ze zijn begunstigd in verscheidenheid van recepten.

Hier zijn enkele tips portie:

 • Verse moerbeien zijn over het algemeen gegeten zoals ze zonder eventuele aanvullingen zijn.
 • Ze meng goed met andere bessen salades.
 • Ze kunnen een grote snack tussen de maaltijden.
 • Moerbeien zijn favoriet in jam, gelei, taart siropen, enz.
 • Gedroogde moerbeien kunnen worden gebruikt in pie vullingen, mulberry muffins, koekjes, gebak, enz.
 • Ze worden gebruikt in smoothies, ijsjes en yoghurt zoals aardbeien, frambozen, enz.
Klik hier om te kopen Mulberry uittreksel uit de officiële website