Morbær Ernæring Fakta Og Sundhedsmæssige Fordele

» » Morbær Ernæring Fakta Og Sundhedsmæssige Fordele

Forfriskende er saftige, tærte og søde morbær faktisk rig på talrige sundhed fordel flavonoid phyto-næringsstoffer.

Botanically, bærrene er fremstillet af silkeormslarver træ tilhører familien Moraceae inden for slægten: Morus. Videnskabeligt navn: Morus nigra. L. På spansk, er bær kendt som moras.

Klik her for at købe Mulberry uddrag fra officielle hjemmeside
Morbær Ernæring Fakta Og Sundhedsmæssige FordeleMere end hundrede arter af morus findes. I taksonomien, der generelt arter identificeres ikke af farven på frugt (bær), men af farven på blomsten knopper og blade. Så kan en morus plante udstille forskellige farve bær (sort, lilla, rød, hvid, osv.) i den samme plante.

Tre arter har været anerkendt for deres økonomiske betydning.

 • Hvid morbær (Morus alba) er indfødt til øst- og central Kina.
 • Rød eller amerikanske mulberry (Morus rubra) er hjemmehørende i det østlige USA.
 • Sort morbær (Morus nigra) er hjemmehørende i det vestlige Asien.
Morbær er stort, løvfældende træer indfødte til varme, tempererede og subtropiske områder i Asien, Afrika og Amerika. Teknisk, mulberry frugt er en sammenlægning af små frugter arrangeret langs omkring den centrale akse i blackberry eller loganbær. Hver frugt måler 2-5 cm lange. I de fleste arter er disse bær lilla-rød når modnes; dog kan de være hvid, rød, lilla eller flere farver i samme frugt.

Klik her for at købe Mulberry uddrag fra officielle hjemmeside

Sundhedsmæssige fordele af morbær

 • Lækker, kødfuld, saftige morbær er lav i kalorier (bare 43 kalorier pr. 100 g). De indeholder sundhedsfremmende phyto-næringsstoffer forbindelser som polyfenol pigment antioxidanter, mineraler og vitaminer, der er afgørende for optimal sundhed.
 • Morbær har væsentligt store mængder af phenol flavonoid fytokemikalier kaldet Anthocyaner. Videnskabelige undersøgelser har vist, at forbruget af bær har potentielle sundhedsvirkninger mod kræft, ældning og neurologiske sygdomme, inflammation, diabetes og bakterielle infektioner.
 • Bær indeholder resveratrol, en anden polyfenol flavonoid antioxidant. Resveratrol beskytter mod slagtilfælde risiko ved at ændre molekylære mekanismer i blodkar; at reducere deres følsomhed over for skader gennem nedsat aktivitet af angiotensin (en systemisk hormon forårsager blodkar konstriktion, der vil ophøje blodtryk) og øget produktion af vasodilator hormon, nitrogenoxid.
 • Derudover er disse bær en glimrende kilde til vitamin-C (36,4 mg pr. 100, ca. 61% af FUI), der er også en kraftfuld naturlig antioxidant. Forbrug af fødevarer rige på vitamin-C hjælper kroppen med at udvikle resistens mod smitstoffer, counter betændelse og skyllepumpetab skadelige frie radikaler.
 • Yderligere, at bær også indeholde små mængder af vitamin A, vitamin E og i tillæg til de ovennævnte antioxidanter. Forbruget af mulberry giver en anden gruppe af sundhedsfremmende flavonoid polyphenolic antioxidanter lutein, zea-xanthin, ß-caroten og a-caroten i lille, men især betydelige mængder. Helt, hjælpe disse forbindelser handle som beskytter mod skadelige virkninger af ilt-afledte frie radikaler og reaktive ilt arter (ROS), som spiller en rolle i aging og forskellige sygdomsprocesser.
 • Zea-xanthin, en vigtig kosten carotenoid selektivt koncentrerer sig i den retinale macula lutea, hvor det menes at give antioxidant funktioner og beskytter nethinden fra de skadelige ultraviolette stråler gennem lys-filtrering handlinger.
 • Morbær er en glimrende kilde til jern, som er en sjælden funktion blandt bær, indeholder 1.85 mg/100 g frugt (ca. 23% af FUI). Jern, bliver en del af hæmoglobin indeni de røde blodlegemer, bestemmer den ilt-regnskabsmæssige kapacitet af blodet.
 • De også god kilde til mineraler som kalium, mangan og magnesium. Kalium er et vigtigt element i celle og legemsvæsker, der hjælper med at kontrollere puls og blodtryk. Mangan bruges af kroppen som en co-faktor for antioxidant enzymet superoxiddismutase.
 • De er rige på B-kompleks gruppe af vitaminer og vitamin K. indeholder meget gode mængder af vitamin B-6, niacin, riboflavin og folinsyre. Disse vitaminer er funktion som co faktorer og hjælpe kroppen i metabolismen af kulhydrater, proteiner og fedtstoffer.
Hvid morbær er især mere flavorful og velsmagende end deres kolleger hvide og røde sorter. Deres højsæsonen er maj til August, mens de øvrige to sorter er let tilgængelige ved slutningen af foråret.

I butikkerne, kigge efter kødfulde bær flavorful og tunge i hænderne. Undgå forslået, blødning og sunkne bær.

En gang hjemme, bevare dem i etuiet med lynlås uvaskede i køleskab hvor de blive frisk i op til en uge. Morbær forkæle ret hurtigt. For at spise, vaske bær i koldt vand i en beholder (skål) i stedet for i rindende vand. Denne måde, du undgå at beskadige dem. Denne metode også bringer bær til stuetemperatur og øger deres smag og smag.

Klik her for at købe Mulberry uddrag fra officielle hjemmeside

Forberedelse og servering metoder

Efter rengøring, forsigtigt dup dem tørre med blød klud. Passe på ikke at klemme eller tryk på bærrene ellers vil de pletter klud, hånd, osv. Derefter, trim væk sin stilkenden ved blot at klemme ud med fingrene eller enten ved hjælp af en lille saks eller skrælle kniv.

Bærrene har fundet deres unikke plads i køkkenet, det være sig en simpel mulberry pie eller noget mere kompliceret mulberry vin; de er stillede i bred vifte af opskrifter.

Her er nogle tips, servering:

 • Frisk morbær er spises som de er uden tilsætningsstoffer.
 • De blander godt med andre bær salater.
 • De kan være en stor snack mellem måltider.
 • Morbær er begunstiget i syltetøj, marmelade, tærte sirup, osv.
 • Tørrede morbær kan bruges i pie fyld, mulberry muffins, cookies, kager, osv.
 • De bruges i is, smoothies og yoghurt jordbær, hindbær, osv.
Klik her for at købe Mulberry uddrag fra officielle hjemmeside