Mullbär Nutrition Fakta Och Hälsofördelar

» » Mullbär Nutrition Fakta Och Hälsofördelar

Uppfriskande är saftig, syrlig och söt mullbär verkligen rika på många hälsa gynnar flavonoid phyto-näringsämnen.

Botaniskt, bären erhålls från silkworm träd tillhörande familjen mullbärsväxter inom släktet: Morus. Vetenskaplig namn: Morus nigra. L. På spanska kallas bären moras.

Klicka här för att köpa Mulberry extrahera från officiella hemsida
Mullbär Nutrition Fakta Och HälsofördelarMer än hundra arter av morus finns. I taxonomin identifieras arter generellt inte av färgen på frukt (bär) utan av färgen på blomknoppar och blad. Så, kan en morus växt uppvisar olika färg bär (svart, lila, röd, vit, etc.) i samma anläggning.

Tre arter har erkänts för deras ekonomiska betydelse.

 • Vitt mullbär (Morus alba) är inhemsk i östra och centrala Kina.
 • Den röda eller amerikansk mullbär (Morus rubra) är inhemsk i östra USA.
 • Svart mullbär (Morus nigra) är inhemsk i västra Asien.
Mullbär är stora, lövfällande träd infödda till varma tempererade och subtropiska regioner i Asien, Afrika och Amerika. Mulberry frukten är tekniskt sett en sammanläggning av små frukter arrangerade längdriktningen runt den centrala axeln som blackberry eller loganbär. Varje frukt mäter 2-5 cm långa. I de flesta arter är dessa bär lila-röd när mognar; men kan de vara vita, röda, lila eller flera färger i samma frukt.

Klicka här för att köpa Mulberry extrahera från officiella hemsida

Hälsofördelar av mullbär

 • Läckra, köttiga, saftiga mullbär är låga i kalorier (bara 43 kalorier per 100 g). De innehåller hälsofrämjande phyto-näringsämne föreningar som polyfenol pigment antioxidanter, mineraler och vitaminer som är viktiga för optimal hälsa.
 • Mullbär har betydligt höga mängder fenoliska flavonoid fytokemikalier som kallas antocyaniner. Vetenskapliga studier har visat att konsumtion av bär har potentiella hälsoeffekter mot cancer, åldrande och neurologiska sjukdomar, inflammation, diabetes och bakteriella infektioner.
 • Bären innehåller resveratrol, en annan polyfenol flavonoid antioxidant. Resveratrol skyddar mot stroke risk genom att ändra molekylära mekanismer i blodkärlen; att minska deras känslighet för skada genom minskade aktiviteten av angiotensin (en systemisk hormon som orsakar blodkärlens sammandragning som skulle höja blodtryck) och ökade produktionen av vasodilaterande hormonet, kväveoxid.
 • Dessutom, är dessa bär en utmärkt källa till C-vitamin (36,4 mg per 100, cirka 61% av FoU), som är också en kraftfull naturlig antioxidant. Konsumtion av livsmedel rika på C-vitamin hjälper kroppen att utveckla resistens mot smittämnen, motverka inflammation och rensa skadliga fria radikaler.
 • Ytterligare, bär innehåller också små mängder av vitamin A, vitamin E och utöver de ovan nämnda antioxidanter. Konsumtion av mulberry ger en annan grupp av hälsofrämjande flavonoid polyphenolic antioxidanter lutein, zea-xanthin, ß-karoten och a-karoten i lilla men särskilt betydande mängder. Sammantaget hjälp dessa föreningar agera som skydda från skadliga effekter av härrör från syre fria radikaler och reaktiva syreradikaler (ROS) som spelar en roll i åldrande och olika sjukdomsprocesser.
 • Zea-xanthin, en viktig kosten karotenoid koncentrerar selektivt i den retinala macula lutea, där man tror att ge antioxidant fungerar och skyddar näthinnan från de skadliga ultravioletta strålarna genom ljus-filtrering åtgärder.
 • Mullbär är en utmärkt källa till järn, som är en sällsynt funktion bland bär, innehålla 1,85 mg/100 g frukt (ca 23% av RDIEN). Järn, att vara en komponent av hemoglobin i de röda blodkropparna, bestämmer blodet syre-transporterar kapacitet.
 • De också bra källa av mineraler som kalium, mangan och magnesium. Kalium är en viktig del av cellen och kroppsvätskor som hjälper till att kontrollera puls och blodtryck. Mangan används av kroppen som en kofaktor för antioxidant enzymet superoxid dismutase.
 • De är rika på vitaminer och vitamin K. innehåller B-komplex grupp mycket bra mängder vitamin B-6, niacin, riboflavin och folsyra. Dessa vitaminer är funktionen som co-faktorer och hjälpa kroppen i metabolismen av kolhydrater, proteiner och fetter.
Vita mullbär är särskilt mer smakrika och välsmakande än deras kolleger vita och röda sorter. Deras högsäsong är maj-augusti medan de andra två varianterna är lätt tillgängliga i slutet av våren.

I butikerna, leta efter köttiga bär smakrika och tung i händerna. Undvik blåmärken, blödning och sjunkna bär.

En gång hemma, bevara dem i zip påse otvättade inuti kylskåpet där de bo färska för upp till en vecka. Mullbär skämma bort ganska snabbt. För att äta, tvätta bären i kallt vatten i en behållare (skål) i stället för i rinnande vatten. Detta sätt, du undvika att skada dem. Denna metod också ger bären till rumstemperatur och förbättrar deras smak och smak.

Klicka här för att köpa Mulberry extrahera från officiella hemsida

Beredning och servering metoder

Efter rengöring, försiktigt klappa dem torra med mjuk trasa. Ta hand inte att krama eller pressa bären annat kommer de färga tyg, hand, etc. Sedan, klipp bort dess stam avslutar helt enkelt nyper bort med fingrar eller antingen med en liten sax eller kniv.

Bären har funnit sin unika plats i köket, en enkel mulberry paj eller något mer komplicerad mulberry vin. de gynnas i mängd olika recept.

Här är några tips för servering:

 • Färska mullbär är allmänt ätas som de är utan tillsatser.
 • De blandar väl med andra bär sallader.
 • De kan vara ett bra mellanmål mellan måltiderna.
 • Mullbär är gynnade i sylt, gelé, syrlig sirap, etc.
 • Torkade mullbär kan användas i fyllningar paj, mulberry muffins, kakor, kakor, etc.
 • De används i glass, smoothies och yoghurt som jordgubbar, hallon, etc.
Klicka här för att köpa Mulberry extrahera från officiella hemsida