Murve Nutritivne Tablice In Koristi Za Zdravje

» » Murve Nutritivne Tablice In Koristi Za Zdravje

Osvežujoče sočna, kisle in sladke murve so res bogat v številne zdravstvene koristi flavonoidov fito-hranil.

Botanično, jagode so pridobljeni iz sviloprejk drevo iz družine Moraceae v rodu: Morus. Znanstveno ime: Morus nigra. L. V španščini, jagode so znani kot moras.

Kliknite tukaj za nakup Mulberry izpisek iz uradne spletne strani
Murve Nutritivne Tablice In Koristi Za ZdravjeObstaja več kot sto vrst morus. V taksonomijo, vrste na splošno identificirano ne barva sadja (jagode) ampak barva cvetnih brstov in listi. Torej, morus rastlin lahko kažejo različne barvne jagode (črna, vijolična, rdeča, bela, itd) v istem obratu.

Tri vrste so priznane za njihov gospodarski pomen.

 • Bele murve (Morus alba) je izvira iz vzhodne in osrednje Kitajske.
 • Rdeče ali ameriški murve (Morus rubra) je native v vzhodnih ZDA.
 • Črna murve (Morus nigra) je native v Zahodni Aziji.
Murve so velike, listnatih dreves, ki so domorodne na toplo, zmerno in subtropskih predelih Azije, Afrike in obeh Amerik. Tehnično, mulberry sadje je skupek malem sadju razporejeni vzdolžno okoli osrednje osi kot blackberry ali Loganove robide. Vsak plod ukrepi 2-5 cm dolgo. Pri večini vrst, te jagode so vijolično-rdeča ko zorijo; vendar pa so lahko bele, rdeče, vijolične ali večbarvno v enakega sadja.

Kliknite tukaj za nakup Mulberry izpisek iz uradne spletne strani

Zdravstvene koristi murve

 • Okusno, mesnate, sočna murve so nizke v kalorij (le 43 kalorij na 100 g). Vsebujejo zdravju, spodbujanju fito-hranila spojine kot pigment antioksidantov polifenolov, mineralov in vitaminov, ki so bistvenega pomena za optimalno zdravje.
 • Murve so precej velike količine fenolnih flavonoidov phytochemicals imenuje antocianov. Znanstvene študije so pokazale, da uživanje jagod so potencialnih zdravstvenih učinkih proti raku, staranja in nevrološke bolezni, vnetja, diabetes in bakterijske okužbe.
 • Jagode vsebujejo resveratrol, drugo flavonoidov antioksidantov polifenolov. Resveratrol ščiti pred možgansko kap tveganje s spreminjanjem molekularne mehanizme v krvnih žil; zmanjšuje njihovo dovzetnost za poškodbe skozi zmanjšala dejavnost angiotenzin (sistemsko hormona, povzroči zoženje krvnih žil, ki bi povzdignil krvnega tlaka) in povečane proizvodnje vazodilatator hormonov, dušikovega oksida.
 • Poleg tega, te jagode so odličen vir vitamina C (36.4 mg na 100, približno 61 % RRI), ki je tudi močan naravni antioksidant. Uživanje živil, bogatih z vitamin C pomaga telesu razvije odpornost proti infekcijam, števec vnetje in očistiti škodljivih prostih radikalov.
 • Nadalje, jagode vsebujejo tudi majhne količine vitamina a, vitamina E in poleg zgoraj omenjenih antioksidantov. Poraba mulberry zagotavlja drugo skupino flavonoidov polyphenolic antioksidantov lutein, zea xanthin, ß-karoten in a-karoten v malih pa predvsem večje količine za promocijo zdravja. Skupaj, te spojine pomoč deluje kot zaščito pred škodljivimi učinki prostih radikalov kisika, pridobljenih in reaktivne kisikove vrste (ROS), ki igrajo vlogo pri staranju in različnih bolezenskih procesov.
 • Zea-xanthin, pomembna prehranska karotenoidnih selektivno osredotoča na mrežnice Makula lutea, kjer je mislil zagotoviti antioksidant deluje in ščiti mrežnico pred škodljivimi ultravijoličnimi žarki skozi svetlobe filtriranje ukrepov.
 • Murve so odličen vir železa, ki je redka značilnost med jagode, ki vsebujejo 1.85 mg/100 g sadja (RDI približno 23 %). Železa, je sestavni del hemoglobina v rdečih krvnih celic, določa sposobnost knjigovodsko kisika v krvi.
 • So tudi dober vir mineralov, kot so kalij, mangan in magnezij. Kalij je pomemben sestavni del celic in telesnih tekočin, ki pomaga nadzorovati srčni utrip in krvni tlak. Mangan uporablja telo kot co-faktor za encimsko antioksidant, superoksid dismutaza.
 • So bogati, v skupino B-kompleks vitaminov in vitamin K. vsebuje zelo dobre količine vitamina B 6, niacin, riboflavin in folne kisline. Ti vitamini so funkcijo kot co-faktorji in pomaga telesu pri metabolizmu ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob.
Bele murve so predvsem bolj flavorful in okusno kot njihovi kolegi belih in rdečih sort. Svoj vrhunec sezone je maja do avgusta, medtem ko drugih dveh sort so na voljo s pozno spomladi.

V trgovinah, poiščite mesnate jagode flavorful in težka v rokah. Izogibajte se podpluta, krvavitev in potopljeno jagode.

Enkrat doma, ohrani v zip torbica Neopren notranjosti hladilnika, kjer ostanejo sveži za do teden dni. Murve precej hitro pokvari. Jesti, operite jagode v hladno vodo v posodo (skledo) namesto v tekočo vodo. Na ta način se izognete jih ranil. Ta metoda tudi prinaša jagode na sobno temperaturo in krepi okus in okus.

Kliknite tukaj za nakup Mulberry izpisek iz uradne spletne strani

Pripravi in strežbi metode

Po čiščenju, nežno pat jih suha z mehko krpo. Zalotiti zaskrbljenost ne za stiskanje ali časnikarstvo drugega jagod bo madež krpo, roke, itd. Nato, trim proč njegov konec stebla preprosto stiskanja s prsti ali bodisi z uporabo majhne škarje ali nož odrezanje.

Jagode so ugotovili njihovo edinstveno mesto v kuhinji, se je preprosto mulberry pito ali nekoliko bolj zapletena mulberry vina; oni so preferiraju v različnih receptov.

Tukaj je nekaj nasvetov, ki služijo:

 • Sveže murve so na splošno jedel, saj so brez kakršnih koli dodatkov.
 • Oni dobro premešamo z drugimi jagodami solate.
 • Lahko so odličen prigrizek med obroki.
 • Murve so preferiraju v marmelade, želeji, tart sirupov, itd.
 • Posušene murve se lahko uporabijo v pie polnila mulberry kolački, piškotke, pecivo, itd.
 • Uporabljajo se v sladoledi, napitke in jogurt, jagode, maline, itd.
Kliknite tukaj za nakup Mulberry izpisek iz uradne spletne strani